T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Emekli Öğretmen Ramazan Büyükkılıç Ortaokulu

“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi” ile okullardaki “iyi uygulamalar” ödüllendirilecek

Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan protokol ile "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" kampanyası hayata geçirildi. Okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefiyle Türkiye genelinde her derece ve türdeki okula, öğretmenlere, yöneticilere, öğrenci ve velilere yönelik bir kampanya başlatıldı.

TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR

 

 

MEB ve OPET İŞBİRLİĞİNDE "TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Bakanlığımız ile OPET Petrolcülük A.Ş arasında; öğrenci, öğretmen, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda bilinçlenme sağlayarak farkındalığın artırılması, bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi ve iyi uygulama örneklerinin ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla 08.11.2022 tarihinde iş birliği Protokolü imzalanmıştır.

 81 il düzeyinde uygulanan projenin hedef kitlesini; resmî okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları oluşturmaktadır. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının tümünü kapsayan "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi" okullarda, temizlik ve hijyen odağında kültürel dönüşüm yaratmaya dayalı sosyal sorumluluk projelerini "iyi uygulamalar" yoluyla hayata geçirmek stratejisi üzerine tasarlanmıştır. Proje kapsamında; okullarda öğretmen ve öğrencilerle birlikte sosyal sorumluluk projeleri geliştirilecek ve iyi uygulama örnekleri yarışma yoluyla ödüllendirilecektir.

Türkiye'nin en kapsamlı temizlik ve hijyen projesi olan Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar, 81 ilde başladı. Proje kapsamında ÖBA'da yayınlanan "Okullarda Hijyen Eğitimi Semineri" ile okul idarecileri ve destek personeline temizlik ve hijyen eğitimleri veriliyor. Öğretmenler ise "Hijyen Eğitimi Semineri" videolarıyla okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye kadar milyonlarca öğrenci ve veliye bu eğitimleri aktarıyor. Proje kapsamında, öğretmenlerin liderliğinde, "yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesi" doğrultusunda sosyal sorumluluk kampanyaları hayata geçiriliyor, iyi uygulama örnekleri tüm Türkiye'de yaygınlaştırılıyor. Siz de okulunuzda ve okul çevresinde temizlik ve hijyen odağındaki dönüşüme liderlik yapabilir, kampanyanızı tasarlayıp uygulamak için İyi Uygulamalar Yarışması'nın şartnamesini inceleyebilirsiniz.

Yarışma Şartnamesi İçin TIKLAYIN

Örnek Sunum İçin TIKLAYIN

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.03.2024 - Güncelleme: 23.03.2024 22:59 - Görüntülenme: 762
Kaynak: MEB
  Beğen | 1  kişi beğendi